Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%40
Hz. Adem ve Yaratılış Kıssası ile İlgili İsrailiyyat Mehmet Ergün

Hz. Adem ve Yaratılış Kıssası ile İlgili İsrailiyyat;Alüsi'nin Ruhu'l-Meani Tefsiri ÖzelindeAlüsi'nin Ruhu'l-Meani Tefsiri Özelinde

Liste Fiyatı : 190,00TL
İndirimli Fiyat : 114,00TL
Kazancınız : 76,00TL
Taksitli fiyat : 9 x 13,93TL
Havale/EFT ile : 111,15TL
Satış adedi : 1
9786257879811
1361060
Hz. Adem ve Yaratılış Kıssası ile İlgili İsrailiyyat;Alüsi'nin Ruhu'l-Meani Tefsiri Özelinde
Hz. Adem ve Yaratılış Kıssası ile İlgili İsrailiyyat;Alüsi'nin Ruhu'l-Meani Tefsiri Özelinde Alüsi'nin Ruhu'l-Meani Tefsiri Özelinde
114
Bütün semavi dinler tarafından ilk insan olarak kabul edilen “Hz. Âdem” ve bununla bağlantılı olarak “Yaratılış Kıssası” günümüzde dahi çeşitli yönleriyle tartışılmaktadır ve tartışılmaya devam edecektir. Çünkü dini metinleri bir bilgi kaynağı olarak kabul eden insanlara göre kainat ve insanlıkla ilgili pek çok sorunun cevabı burada yatmaktadır. Konunun her zaman güncelliğini koruması sebebiyle ilahi vahiyde verilen bilgiler insanların merakını giderememiş ve sonuçta beşer kaynaklı bazı uydurma bilgiler dini bilgilerin arasına karıştırılmıştır. Maalesef başta tefsir ve hadis kitapları olmak üzere pek çok İslami kaynak da bu isrâiliyyât türünden rivayetlerden nasibini almıştır. Biz bu eserimizde Hz. Adem ve Yaratılış Kıssası ile ilgili aktarılan isrâiliyyât kaynaklı rivayetleri Âlûsî'nin Rûhu'l-Meânî tefsiri özelinde inceleyerek bunlara karşı tavrımızın nasıl olması gerektiğini ortaya koymaya çalıştık.
  • Açıklama
    • Bütün semavi dinler tarafından ilk insan olarak kabul edilen “Hz. Âdem” ve bununla bağlantılı olarak “Yaratılış Kıssası” günümüzde dahi çeşitli yönleriyle tartışılmaktadır ve tartışılmaya devam edecektir. Çünkü dini metinleri bir bilgi kaynağı olarak kabul eden insanlara göre kainat ve insanlıkla ilgili pek çok sorunun cevabı burada yatmaktadır. Konunun her zaman güncelliğini koruması sebebiyle ilahi vahiyde verilen bilgiler insanların merakını giderememiş ve sonuçta beşer kaynaklı bazı uydurma bilgiler dini bilgilerin arasına karıştırılmıştır. Maalesef başta tefsir ve hadis kitapları olmak üzere pek çok İslami kaynak da bu isrâiliyyât türünden rivayetlerden nasibini almıştır. Biz bu eserimizde Hz. Adem ve Yaratılış Kıssası ile ilgili aktarılan isrâiliyyât kaynaklı rivayetleri Âlûsî'nin Rûhu'l-Meânî tefsiri özelinde inceleyerek bunlara karşı tavrımızın nasıl olması gerektiğini ortaya koymaya çalıştık.
      Stok Kodu
      :
      9786257879811
      Boyut
      :
      135-210-0
      Sayfa Sayısı
      :
      128
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2021-07-01
      Kapak Türü
      :
      Karton
      Kağıt Türü
      :
      Kitap Kağıdı
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
    • Tüm Kartlar (iyizico ile öde)
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      114,00   
      114,00   
      2
      59,28   
      118,56   
      3
      40,28   
      120,84   
      6
      20,52   
      123,12   
      9
      13,93   
      125,40   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat